diumenge, 6 de març de 2011

PUNT I FINAL. ACTIVITAT 6

Bé, per fi hem arribat al darrer punt del curs. Ha estat molt interessant i crec de veritat que quan tinguem temps d'assimilar els coneixements, i tenguem temps per aplicar de facto el que hem après, ens haurà estat molt profitós. Ara com ara, cal dir, com per altra banda han comentat alguns altres alumnes, que en certs moments la tasca ha estat molt enutjosa i fins i tot al punt d' "embossar", per la manca de temps, en la majoria de casos i no pas per la dificultat de la tasca. També el volum de treball ha estat moltíssim més alt que no el de la majoria de cursets presencials.

Sigui com sigui, i deixant de banda aquests detalls, ha estat un curs molt profitós. Hem pogut veure la vessant més educativa d'eines del dia a dia com pot ser youtube, o una simple cerca d'imatges a Google. També hem vist i descobert com utilitats com el Wordle o el Glogster poden ser molt útils no només de cara a plantejar activitats als alumnes, sinó que també per a nosaltres mateixos si volem fer les nostres lliçons més atractives, interactives i properes a l'alumne. La veritat és que totes aquestes eines són molt fàcils de fer servir, pràctiques i si disposam d'un entorn digital dins l'aula, definitivament imprescindibles.

També ha estat molt interessant i gratificant el resultat del wiki conjunt ja que hem après a crear en temps rècord un lloc web on recopilam moltíssima informació, i que podem modelar a gust. Aquest darrer fet facilita molt la feina, ja que de cara a l'alumnat podem preparar wikis sobre algun tema dels que tractem a classe, i fins i tot els podem fer a ells preparar-ne un, de manera que treballin no només continguts, també el treball col·laboratiu i de recerca, que tant falla i que les competències bàsiques tracten de cobrir. Realment la xarxa ens està oferint una gran quantitat d'eines que si les aprofitam, milloraran molt la nostra vida dins les aules, i també ajudarà a estimular l'interès i la creativitat d'uns alumnes que cada vegada ens venen més desmotivats i amb més mancances en quant a iniciativa pròpia i capacitat de treball en equip. En certa manera, i sobretot per aquells professors que siguin anteriors als inicis de l'era digital, aquestes eines els apropen un poc més als alumnes, a la seva nova manera d'entendre la informació, d'accedir a ella i  de processar-la, que dista molt dels antics models d'ensenyament del professor com a font única d'informació.

Pel que fa al Blog mateix, crec que ha estat una forma molt encertada de mantenir tots els exercicis i els continguts junts de manera que en tot moment tots hem tingut en un lloc concret totes les activitats juntes, a la vista, i hem pogut seguir l'evolució de les activitats, veient com estaven totes en certa manera connectades. Crec que d'altra manera, no hauríem arribat a veure el potencial conjunt de totes aquestes eines que hem fet servir, i que no en tindríem una visió de conjunt com tenim ara.

Finalment dir que ha estat un plaer compartir aquestes setmanes amb tots els altres professors, i en especial amb els de l'equip del wiki, i que esper que a tots ens vagi molt bé i que ben aviat introduim de bon de veres tot el que hem après aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada